Basgitaar

Dion Platschorre

Ik ben Dion Platschorre, bassist, docent en bandcoach! Ik maak al vanaf mijn achtste muziek, en speel al meer dan 10 jaar in verschillende bands en in verschillende genres, van bigbands, jazz en fusion tot pop, rock en singer-songwriters. Bij het MOC geef ik zowel basgitaarlessen als Algemene Muzikale Vorming.

 

Met een muzikale familie was muziek maken onvermijdelijk, en op mijn achtste koos ik ervoor om saxofoon te gaan spelen. Op mijn twaalfde kwamen daar gitaar en basgitaar bij, en in de jaren die volgden heb ik mij ontwikkeld tot een heuse multi-instrumentalist. Tijdens de middelbare school heb ik in verschillende bigbands en kleinere jazz bands gespeeld, en werd basgitaar langzaamaan mijn favoriete instrument. In 2020 ben ik daarom begonnen met de opleiding Pop Basgitaar aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam.

 

Momenteel ben ik bezig met het derde jaar van deze opleiding, en daarnaast ben ik actief bij verschillende bands en als muziekdocent. Ik vind het leuk en belangrijk om mijn passie in muziek over te kunnen brengen op anderen, en hen te enthousiasmeren en te motiveren om hun muzikale passie te vinden. In de lessen gaan we aan de slag met verschillende genres en technieken, maar het belangrijkste is samen aan de slag met wat jij wil leren! Zo kunnen we werken aan noten leren lezen aan de hand van jouw favoriete liedjes, of kunnen we nummers oefenen die je graag met je band zou willen spelen. Mocht je meer van elektronische muziek houden kunnen we ook aan de slag met synthesizers, en het maken van vette sounds. Alles is mogelijk, dus vraag snel een proefles aan, en dan zie ik je daar!

Kom langs voor een gratis proefles!

Dion Platschorre

Proefles inplannen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.